Om Jubileumsdrakten

Jubileumsdrakten for Oslo er designet av Eva Lie, i samarbeid med Oslo kommune, i forbindelse med byens 1000-års jubileum. Bunaden er en vakker og spesiell festdrakt som både er tradisjonell og urban. Hver minste detalj har symbolikk og bunaden er grundig gjennomarbeidet både i form av kvalitet og design. Mye av inspirasjonen er hentet fra våre rike klestradisjoner.

Fargene i bunaden er tradisjonelle Oslo-farger; blått, hvitt, gyldent og “søndags-sort”. Stoffene til bunaden er etter mønster av tekstiler som ble laget ved Hjula Industrier på Sagene. Smykkene, som er laget i rent sølv, er spesialdesignet til Jubileumsdrakten for Oslo og er gjort i samarbeidet med gullsmed og designer Elise Thiis Evensen.

Designer

Eva Lie er en anerkjent klesdesigner med 25 års erfaring. Hun har svenne- og mesterbrev, og har fått Statens kunstnerstipend flere ganger. Alle plagg som er signert Eva Lie Design er særegne og spesielle med utsøkte stoffer og vakre detaljer.

By våpen oslo
St. Hallvard (ca 1020 – 1043) er Oslos skytshelgen, inntegnet i Byvåpenet.

Den unge Hallvard led martyrdøden da han søkte å verge en fruktsommelig kvinne mot overfall, idet han ble drept ved et pilskudd da han tok henne med i sin båt på Drammensfjorden. Hans lik ble senket med en møllestein om halsen, men ble sene funnet flytende med steinen. Hallvard ble erklært for helgen og gravlagt først i Lier. Da domkirken i Oslo var reist i 1120 ble Hallvard relikviene ført dit.

Kilde: Aksel Arstal og Carl Just, 1966
Oslo Byleksikon, Oslo, H. Aschehoug & Co