Barnedraktene

  Jubileumsdrakten til barn

  Jubileumsdrakten for barn 

  I forbindelse med 1000-års jubileum til Oslo kommune, ble Jubileumsdrakten laget i et samarbeid med designer Eva Lie. Dette er en tradisjonell og urban bunad, hvor inspirasjonen er hentet fra befolkningens rike klestradisjoner. Alle detaljer i bunaden har en symbolsk betydning, og kvalitet og designet er grundig gjennomarbeidet. Barnedrakten kommer i de tradisjonelle fargene for Oslo; blått, hvitt, gylden og “søndags-sort”. 

  Jentedrakten

  Jubileumsdrakten for jenter består av liv, skjørt, forkle, belte og blondeskjorte, samt tilhørende sølje og halsskjerf. Livet er i blå/gylden mønstrete silke, mens skjørtet er i sort, tynt kamgarnsull med sort fløyelskant, gylden blonde, tittekant, og blått brokadebånd.

  Forkle er et brokadestoff i silke med sort bunn med blå og grønne blomster og blader. Beltet er i sort royal fløyel, mens skjorten er i hvit bomull med nydelig blonde. Det finnes to varianter av skjerfene; et skuldersjal med frynser i silke, og et mindre silkeskjerf til halsen som har to fargekombinasjoner; blått m/rødt eller blått m/gult. 

  Guttedrakten

  Jubileumsdrakten for gutter består av bukse, vest, skjorte og jakke, med tilhørende sølje og halsskjerf. Buksen er i sort, tynn kamgarnsull, mens vesten er blå/gylden mønstrete silke. Skjorten er i hvit bomull med legg, og jakken er i sort ullflanell med blå tittekanter. Halsskjerfet i silke kommer i to ulike fargekombinasjoner; blått m/rødt eller blått m/gult.

  Smykke til barnedrakten

  Barnedraktene har en sølje og halsknapp, samt øredobber til jenter. De er laget spesielt for Jubileumsdrakten, og består av 925S sterling sølv. Smykkene representerer Oslo kommune sin historie symbolisert med St. Halvards piler, møllestein og tigerhode.  

  Designer av Jubileumsdrakten

  Designer Eva Lie har i samarbeid med Oslo kommune utviklet Jubileumsdrakten. Stoffene til bunaden som er etter mønster av tekstiler, er laget av Hjula Industrier på Sagene i Oslo. Smykkene som hører til bunaden, er spesiallaget og designet i samarbeid med gullsmed og designer Elise Thiis Evensen i Huldresølv.

  Jubileumsdrakten for Oslo kan kjøpes hos Haugtussa bak slottet og Eva Lie Design.