Jubileumsdrakten

  En tradisjonell og moderne bunad

  Jubileumsdrakten for Oslo er en spesiell og vakker bunad laget i anledning byen sitt 1000-årsjubileum. Festdrakten er designet av Eva Lie i samarbeid med Oslo kommune. Jubileumsdrakten ble lansert og brukt for første gang av Rubina Rana, lederen for 17-mai komiteen i 1999. Siden den gang har Oslobunaden blitt en av hovedstadens mest populære bunader. Målet med drakten var å lage en moderne bunad for Oslo, som blander det tradisjonelle med et mer urbant uttrykk. Bunaden er grundig gjennomarbeidet, noe som kommer tydelig frem i bunadens form, snitt og kvalitet.

  Inspirert av Oslo sin historie

  Hver minste detalj i Jubileumsdrakten har symbolikk. Stoffene til bunaden er etter mønster av tekstiler som ble laget ved Hjula Industrier på Sagene. Blomstene på båndene er å finne i Oslofloraen og smykkene, som er laget i 925 sterling sølv, er spesialdesignet til Jubileumsdrakten for Oslo i samarbeidet med gullsmed og designer Elise Thiis Evensen, Huldresølv.

  Sølvet har ulike motiver og former inspirert av Oslo, og av Oslo sin skytshelgen St. Hallvard. Han er avbildet på blant annet alle Jubileumsdrakten sine knapper og beltespenne for dame, mens pilene hans og møllehjulet går igjen flere steder. Mest synlig er kanskje også tigerhodet på søljene og beltespennen til herre, som symboliserer «Tigerstaden».  Øredobbene og søljer er utsmykket med enten blanke, blå eller gyldne Swarowski stener.

  Tilpass bunaden slik du vil ha den

  Damedrakten, herredrakten og barnedraktene kommer i flere ulike varianter, slik at du kan velge den fargekombinasjonen du liker best. Fargene i drakten er tradisjonelle Oslo-farger; blått, hvitt, gyldent og “søndags-sort”. I tillegg finnes det en rekke valgfrie tilbehør til bunaden som er toneangivende. Den offisielle Jubileumsdrakten for Oslo er særegen og spesiell bunad med utsøkte stoffer, god passform og vakre detaljer.

  Besmykningen/sølvet

  Sølvet til Jubileumsdrakten for Oslo er spesialdesignet av Huldresølv, med Elise Thiis Evensen i spissen. Hun er gullsmed, diplomgemmolog og designer bak smykkene til bunaden. Huldresølv er en familie bedrift lokalisert i Porsgrunn i Telemark. Deres smykker henter inspirasjon fra norsk tradisjon, folketro og mystikk.  Sølvet er i 925S, sterling sølv.