Tilbehør

  Til alle bunadene hører et utvalg variert tilbehør.

  Smykkene
  Alle smykkene til bunaden forteller Oslo historie. Brystsøljen til damedrakten viser St. Halvards piler og møllesten sammen med ”Tigerstaden Oslo”, symbolisert ved tigerhodet, mens St. Halvard selv og møllehjulet er helt sentrale i knappene, beltespennen, halsknappen og ørepynten. Herrebeltespennen med sitt tigerhodet symboliserer ”Tigerstaden Oslo”, mens St. Hallvard og møllehjulet er lett gjenkjennelig i utformingen av knappene, søljen og mansjettknappene.

  Sølvet til Jubileumdrakten for Oslo er spesialdesignet av Huldresølv og er gjort i samarbeidet med gullsmed og designer Elise Thiis Evensen. Sølvet er i 925S, sterling sølv.

  Smykkene til damedrakten består av sølvknapper, en brystsølje med valgbar farge på Swarowski stenene: blanke, blå eller gyldne,en halsknapp, beltespenne samt tre forskjellige øredobber med valgbar farge på stene; blått, blankt eller gyldent.
  Sølvet til herredrakten består av sølvknapper, beltespenne, en sølje med valgbar farge på Swarowski stenene; blanke, blå eller gyldne samt mansjettknapper.
  Jente- og guttedrakten har en bryst- og halssølje.

  Skjerfene og sjal
  Jubileumsdrakten for Oslo har to forskjellige silkeskjerf, med eller uten frynser i gyldent eller blått. I tillegg finnes et stort peisleymønstrete wienersjal i ull/silke og et litt mindre sjal i ren silke.

  Veske til damedrakten
  Vesken til damedrakten er en enkel, ovale vesken i sort ullflanell kantet med sort fløyel. Designet for ikke å bryte linjen til forklet og skjørtet, men likevel gi deg anledningen til å ta med litt ekstra.

  Hatt og bukseseler til herredrakten
  Det finnes hatt til herredrakten og bukseseler i sort eller med det særegne mønsteret mønsteret tilhørende Jubileumsdrakten for Oslo til herre.

  Sko
  Til Jubileumsdrakten for Oslo for dame er det designet en vakker sko. Skoen er nett, feminin og elegant. Den er trukket i det samme vakre jacuardvevede stoffet i ull og silke, som brukes til livet og jakken til bunaden og er kantet med fløyelsbånd. Skoen er foret med skinn, mens sålen er i lær. Skoens form og uttrykk er med på å gi bunaden et elegant helhetsinntrykk.
  Til herre er det laget en randsydd lærsko fremstilt av en av de beste håndverkerne i England, Alfred Sargent, med god hjelp fra Asbjørn Dagestad.

  Til alle bunadene hører et utvalg variert tilbehør.